Oplossing voor een piepend en krakend bed

potenset lattenbodem

Heb je last van een piepend en krakend bed? Dan hebben wij een aantal oplossingen. Helaas bestaat er geen een oplossing voor alle krakende en piepende bedden, je zal eerst moeten onderzoeken waar het kraken en piepen vandaan komt. Komt het van de bedombouw? Komt het van de bodem? Komt het omdat de bedbodem over de ondersteuning van de bedombouw glijdt en daardoor kraakt want hout op hout of hout op metaal kraakt en piept.

Overgang bedbodem en bedombouw piept

Wanneer je bed kraakt of piept omdat de bedbodem over de ondersteuning van de bedombouw schuift is het een oplossing om dik papier of liever dun karton tussen de bedbodem en de ondersteuning van de bedombouw te leggen. In plaats van papier of karton kan je ook overwegen om dun rubber of vilt, vaak met een zelfklevende achterkant op de ondersteuningsbalken te leggen. Het gaat er om dat de bedbodem, daar waar hij op de bedombouw rust niet meer "koud" op elkaar liggen maar dat er iets tussenzit zoals papier, karton, rubber of vilt. Sommige gebruiken een stukje fiets binnenband, werkt ook goed.

Bedombouw piept

Vaak is het de bedombouw wat piept. Dat komt omdat in de hoeken de houten delen tegen elkaar aan gedrukt worden met metalen hoekverbindingen en niet vastgelijmd zitten. Dit is expres niet vastgelijmd om de bedombouw makkelijk uit elkaar te halen bij een verhuizing. Je zou eerste eens kunnen proberen om zo'n hoekverbinding los te maken, en de kopse kant het van de houten zijkant met kaarsvet in te smeren. Je kan ook een dik stukje papier tussen de hoekverbinding steken. Mocht dit geen oplossing bieden dan staat hieronder een wat meer drastische maatregel.

Potenset lattenbodem

Het eenvoudigst is de bedbodem niet meer op de bedombouw te laten rusten maar de bedbodem eigen poten te geven. Je hebt dan eigenlijk een bed in een bedombouw. De bedombouw is alleen maar voor de sier want de bedbodem staat zelfstandig op poten. Mogelijkerwijs moet je wat houten ondersteuningsbalkjes aan de zijkant van de bedombouw verwijderen maar dat is meestal een simpel klusje. De potenset heeft een aantal gaatjes en met schroeven kan je aan de binnenzijde van de lattenbodem, daar is altijd wel plaats, de bedpoten vastmaken aan de bedbodem. Onder de poten zitten stelschroeven waardoor ook nog oneffenheden in de ondergrond weggewerkt kan worden. Bovenaan de pagina staat een potenset afgebeeld voor een twee eenpersoons lattenbodems, maar eenpersoons bedpoten zijn verkrijgbaar.

Bedpoten zijn bij iedere beddenspeciaalzaak te koop en kosten niet veel geld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen